Kalendarium

Almedalen 2019: Minskar polariseringen mellan stad och landsbygd med bättre platsutveckling?

Tid: 2019-06-30 kl 16:45
Plats: Västsvenska Arenan, Strandvägen, Visby

Evenemangstyp: Seminarium

Platsutveckling är ett begrepp för nya sätt att utveckla städer och landsbygder. Idag finns flera metoder men det är ofta oklart vilka samhällsutmaningar de försöker hantera.

Väckarklocka: Västsvenska chefers erfarenheter och dilemman

Tid: 2019-07-01 kl 08:00

Evenemangstyp: Seminarium

Vad kan vi lära av västsvenska chefers erfarenheter och ledarskapsdilemman? I en tid där ledarskap och organisation har att hantera en framtid präglad av demografiska, klimatmässiga och teknologiska förändringar? Hur arbeta med omvärldsanalys, självutvärdering, prioriteringar, etiska dilemman?

Ett hav av möjligheter

Tid: 2019-07-02 kl 09:00
Plats: Fenomenalen Science Center, Visby

Evenemangstyp: Temadag

Havsmiljöinstitutet, Göteborgs universitet och Maritima klustret i Västsverige sätter fokus på havets möjligheter i Almedalen.

Almedalen 2019: "Social washing" - eller förändring på riktigt?

Tid: 2019-07-02 kl 11:45
Plats: Västsvenska Arenan, Strandvägen, Visby

Evenemangstyp: Seminarium

Hur skapar vi ett mer socialt hållbart samhälle? Vad kan det innebära och går det ens att åstadkomma?

Gud och Google ser dig - vad betyder nya tidens övervakning för människan?

Tid: 2019-07-02 kl 14:00
Plats: Newman/Bildascenen, Visby

Evenemangstyp: Seminarium

I den personliga integritetens historia är nakenhet inför gud bytt mot nakenhet inför storföretagen. Den allseende gudens öga mot Googles. Via internet och mobiler övervakas vi alltmer. Hur påverkar det vår existens? Vad betyder det i makt och i relation till växande auktoritära krafter?

Sida 1 av 9

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2018-08-30