• Datalagret - Server omstart

[2019-06-25] På grund av ett stort och allvarligt säkerhetshål behöver vi patcha och starta om alla datalager servrar. Denna patchning och omstart kommer att ske idag efter kl 19 och servrarna kommer att vara nere i ca 3 timmar. Detta innebär att produktion kommer att vara nere under denna tiden.

• Datalagret - EA-laddningar

[2019-06-25] Ekonomi-filerna har inte laddats korrekt i datalagret idag.

• Handelshögskolestudenten Anna Forkman är årets Sten-Olof Palm-stipendiat

[2019-06-24] Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Anna Forkman från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chamber of Commerce i Washington D.C. samt 240 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.

• Vägen mot hållbart konsumentbeteende gynnas av fyra re-konfiguratorer

[2019-06-24] Att få människor att välja miljömässigt hållbara produkter kan vara utmanande och särskilt när det gäller att även beteenden måste ändras. Bottenfärger på fritidsbåtar ger stora utsläpp av giftiga ämnen i havet. Bianca Koroschetz har i sin doktorsavhandling studerat hur konsumenter arbetar med bekämpning av bottenpåväxt på sina fritidsbåtar. Hon har funnit fyra re-konfiguratorer som kan bidra till mer hållbara konsumentbeteenden. Dessutom har hon några råd att ge till den som marknadsför hållbara produkter.

• Samhällsutveckling och rättigheter i Almedalen

[2019-06-20] Akademin Valand och Högskolan för design och konsthantverk medverkar i både temadagar och seminarier under årets Almedalsvecka. Temat för programpunkterna är hur kameran kan användas som verktyg för samhällsutveckling samt konflikten mellan frihet och ansvar.