• Gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk

[2020-07-07] Havs- och vattenmyndigheten och Jordbruksverket arbetar för närvarande med att ta fram en ny gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk. Arbetet sker i nära dialog med fiskets och vattenbrukets intressenter och har nu resulterat i ett första förslag till strategi.

• Tarmmikrobiotan ger ledtrådar för diabetesbehandling

[2020-07-13] Den individuella mixen av mikroorganismer i tarmen ger viktiga ledtrådar till hur en framtida eventuell diabetes typ 2 kan förutses, förebyggas och behandlas. Det slås fast i en befolkningsstudie som leds från Göteborgs universitet.

• Tarmmikrobiotan ger ledtrådar för diabetesbehandling

• Kognitionsvetenskapligt program bland de mest eftertraktade vid Göteborgs universitet

[2020-07-10] Göteborgs universitet har haft mer än 20 procents ökning av antalet ansökningar inför 2020 jämfört med hösten 2019. Kognitionsvetenskapligt program är i år bland de tio utbildningar vid universitetet som har högst söktryck i förhållande till antalet platser.

• Riskmoment när IVA-patienter transporteras på sjukhus

[2020-07-08] Teknik och utrustning som inte funkar - det är den enskilt vanligaste riskfaktorn när sängliggande intensivvårdspatienter förflyttas inom ett sjukhus. Transporterna är ett välkänt riskmoment, som studerats i en avhandling vid Göteborgs universitet.